Soligt takboxrally!

Soligt takboxrally!

15 mars, 2013

Solen flöder över Fjällvägen. Bokstavligt! Efter några hektiska sportlovsveckor kan du nu nästan ta dig över gatorna i Järvsö eller Färila utan att behöva ta hela lunchpausen i anspråk på att vänta vid övergångsstället. Förvisso har var sak sin tid men den syn som möter oss i sportlovstider längs Fjällvägen är en rätt magisk syn. Takbox efter takbox rullar fram. Vissa på väg mot Järvsö, andra mot Vemdalen eller Klövsjö eller vidare mot Funäsfjällen. Oavsett vart du är på väg med din takbox är det mycket möjligt att du har åkt Fjällvägen. Det gillar vi.

Vi gillar däremot inte att vissa sträckor är både svårframkomliga och farliga. Istället för att tillgängligheten får ett ansikte blir det otillgänglighetens nuna som får rosor på kinderna. Så varken kan eller ska vi ha det. Sportlovsveckorna visar att behoven finns. Behoven av en snabb, säker och framkomlig väg. En väg där tillgänglighet är honnörsord.

Det är inte långt till påsk. Den kommer ovanligt snabbt i år. Med den kommer fler takboxar. Fler glada gäster, bekanta och släktingar som vi vill att solen ska lysa på. Det gillar vi. Men vi kan aldrig skrämma bort bilister med farliga eller dåliga vägar. Det gillar vi inte.

Låt nu solen som strålar längs Fjällvägen följa dig genom helgen. Stärka dig och visa på möjligheterna med en positiv utveckling för Fjällvägen. Och du, du är alltid välkommen till Fjällvägen! Med eller utan takbox.

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.