Vi jobbar enträget vidare!

Vi jobbar enträget vidare!

2 juli, 2013

Även om alla spotlights just nu, den första veckan i juli, riktas mot en vacker ö så måste lite ljus få hamna på Fjällvägen. Fjällvägens stråkanalys är släppt. Stråkanalys reviderad version 130704_lågupplöst.  En populärversion kommer också att släppas i augusti. Det här ska bli ett kreativt och utvecklande arbete.

Det är sommar längs Fjällvägen. Samtidigt som turisterna besöker sina smultronställen längs stråket eller söker och hittar nya invaderas vår största ö av politiker, media, opinionsbildare och lobbyister. Och en hel del annat löst folk. Almedalsveckan har vuxit till en av våra största spektakulära mötesplatser. Tomma möten eller möten med innehåll. Därom kan säkert de lärde tvista. Men självklart påverkas människor, nya insikter och kunskaper tillförs. De mest aktiva gör sina röster hörda. Gamla agendor spikas fast än hårdare och nya sätts på pränt. 

Idag, som av en händelse är Rosens Dag, rosen som av vissa är själva sinnebilden av Visby, debatteras, modereras och ventileras gamla som nya frågor. Utbildningsfrågor och Fridolin står högt på dagens agenda. Vilka röster och bilder hörs tydligast och starkast? Vems röst har mest värde? Ja, det är mycket som händer och sker i och omkring rosornas stad. Ett världsarv får fortsätta att vara med och skriva historien. För en liten stund står man i strålkastarljuset. Sedan drar cirkusen vidare. Hem till Stockholm. Vi längs Fjällvägen är, med vissa undantag, kvar här längs stråket, både idag och imorgon. Men visst ska och måste vi vara med där det händer. Där agendor sätts och möten sker. Oavsett om det är på en ö första veckan i juli eller i några offentliga korridorer mitt i januari.

Vi jobbar enträget vidare. Nu har vi också ett nytt verktyg i vår hand. Fjällvägens stråkanalys. Måhända ska vi också tänka lite mer med hjärtat och känna med hjärnan. En sommarreflektion för hängmattan tillsammans med en stråkanalys.

Vi jobbar enträget vidare.

Vi jobbar enträget vidare.

 

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.