Tro, hopp och kärlek!

Tro, hopp och kärlek!

20 juni, 2013

En bild säger mer än tusen ord. En bra bild säger många tusen ord. Om det nu är så är det desto viktigare vilka bilder vi förmedlar till varandra. Oavsett om bilden är bokstavlig eller ja, just det, bildlig. Ju fler gånger en bild exponeras desto troligare att den blir sann. Sann även i betraktarens ögon.

Vi är många som upplever att bilderna av Norrland, och Norrlands inland i synnerhet, som kablas ut, inte alltid stämmer med de bilder vi själva har. Vi som lever, verkar och bor här. Vi vill åtminstone vara med och få chansen att göra våra röster hörda och våra bilder sedda. Det blir ibland lite väl många tavlor som målas av andra. Eller, om ni så vill, agendor som sätts av andra. Vi måste med andra ord bli både tydligare och skarpare med att beskriva vår verklighet. Tydligare och skarpare bilder kan vi också måla och kabla ut. Det är bilder som beskriver svart och vitt och allt däremellan. Det är ingen grå tyckasyndombild vi vill måla utan en bild med färger och skiftningar. Precis som livet själv.

En bra bild som säger många tusen ord är Annika Myhrs sommarprogram. Det är en berättelse om tro, hopp och kärlek. Och ett aldrig sinande engagemang för Härjedalen. En stor del av Fjällvägen. Här kan lyssna på Annikas berättelse. Ta med den i hängmattan, på båten, bryggan eller stranden och känn hur det doftar av tro, hopp och kärlek. God och glad midsommar önskar vi längs Fjällvägen.

 DSC_0378

Med smak för livets goda!

 

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.