Fjällvägen, i ord och bild, på plats i Tönnebro

Fjällvägen, i ord och bild, på plats i Tönnebro

25 mars, 2015

PRESSMEDDELANDE

Nu kan du ta del av Fjällvägens mångfald vid Tönnebro rastplats vid hälsingekusten. Starten eller målet för den 40 mil långa Fjällvägen mellan Tönnebro och norska gränsen i Funäsfjällen, riksvägarna 83/84. Fjällvägens upplevelser, kultur, natur och skönhet finns nu i ord, bild och karta på skyltar utomhus samt som bildspel inomhus på macken. Du ser både vackra vyer och har möjligheter till spännande upplevelser när du reser längs Fjällvägen. Dessutom gör du en viktig insats för hållbar utveckling och en levande bygd.

Den kortaste vägen från kust till fjäll innehåller en rik mångfald av service och upplevelser. Den är en pulsåder för såväl boende som besökare som behöver blir säkrare, mer framkomligt och tillgängligt. Det vill vi visa och lyfta fram. Vi visar också styrkan med att samverka för utveckling av ett vägstråk som löper genom ett så pass stort geografiskt område. Fyra kommuner, näringslivet och två regioner samarbetar för att utveckla infrastrukturen och kvalitetssäkra områdets attraktions- och konkurrenskraft. Fjällvägen är ett mångfunktionellt vägstråk och näringslivet längs stråket är rikt och differentierat. Besöksnäringen växer hela tiden genom tre starka destinationsbolag, Järvsö, Vemdalen och Funäsfjällen. Fjällvägen är ett viktigt gods-och skogstransportstråk för åkeri- och påbyggnadsbranscherna, som är stora längs Fjällvägen. Arbetspendlingen är betydelsefull för såväl små som stora företag.

Fjällvägen, denna livsnerv, har något att berätta. I Tönnebro kan du nu få ett smakprov av berättelserna och människorna som befolkar, besöker och ger röst till Fjällvägen. Välkomna med på färden!

Fjällvägen i Tönnebro

Fjällvägen i Tönnebro

IMG_1134

Kommentarsfält stängd.