Elbilar för miljöns skull – nu invigs laddstolpar

Elbilar för miljöns skull – nu invigs laddstolpar

18 september, 2015

PRESSMEDDELANDE

Bollnäs kommun gör nu en satsning på laddstolpar. Stolparna har varit i gång en tid och nu invigs de vid Kulturhuset i Bollnäs.
– Det är viktigt att bidra till förbättring av miljön och en del i detta är att vi tillhandahåller laddstolpar för elbilsägare, säger kommunalrådet Marie Centerwall.

Kommunägda laddstolpar finns vid Kulturhuset i Bollnäs, samt vid pendlarparkeringarna i Arbrå, Vallsta och Kilafors. Varje stolpe har plats för två elbilar.
I Arbrå, Vallsta och Kilafors tas avgift ut via betalningssystemet Wy Wallet och appen wywallet.se. För närvarande tas ingen avgift ut vid laddstolpen på Kulturhuset.

Enkelt att ladda
Bollnäs kommun är delaktig i projektet Green Drive Region och genom det är förhoppningen att bana vägen för förnybara bränslen samhällsplaneringen. Via Fjällvägenprojektet är nu Bollnäs kommun en medverkande part i Green Drive Region-projektet.Satsningen på laddstolpar i Bollnäs ligger helt i linje med projektet som beviljats nio miljoner kr från EU:s Interreg-program Sverige-Norge.
– Det är enkelt att ladda elbilen och väldigt praktiskt för pendlare, kommenterar Bollnäs kommuns energirådgivare Anders Tång.

Minska fossila bränslen
Målet med projektet Green Drive Region är att minska behovet av fossila bränslen i ett stort sammanhängande område som består av Gävleborg, Dalarna, Värmland och norska Hedmark och Akershus.
– Målgruppen är både den privata och offentliga sektorn, berättar Claes Rosengren från Region Gävleborg.
Projektägare är Region Värmland och projektet drivs med Gävle-Dala Energikontor, Energiråd Innlandet samt Kunskapsbyen Lilleström. Den svenska delen av budgeten är 17,4 miljoner kr och satsningen sker på alternativa drivmedel som elbilar bland annat.

Ytterligare upplysningar: Kjell Petersson,tel. 070-3246070

 

Kommunalrådet Marie Centerwall inviger kommunens laddstolpar med trumpetfanfar.

Kommunalrådet Marie Centerwall inviger kommunens laddstolpar med trumpetfanfar.


Invigningstalarna på rad

Invigningstalarna på rad

Kommentarsfält stängd.