Det vackraste som finns

Det vackraste som finns

26 juni, 2015

”När jag korsat varje öken, när jag seglat alla hav då kommer, ja då kommer jag tillbaka…” Så sjunger Engmans Kapell i Per Perssons Halsingevind. Nu tänker jag inte korsa en öken eller bege mig ut på alla hav, men jag tänker ta semester. Fjällvägen som företeelse tar dock inte semester. Den är mer levande än någonsin med alla semesterfirare. Semesterfirare, tung trafik, jobbpendlare m fl som får samsas på sina håll med vägunderhållsarbetare. Allt för att det ska bli bättre givetvis, men nog ska vi väl kunna utveckla koordineringen och synkningen ännu mer mellan fr a besöksnäringens verksamhet och vägunderhåll, drift och investeringar. Allt för att öka tillgängligheten och undvika onödiga krockar. Bildligt talat.

Hur ser då läget ut för utvecklingsarbetet med Fjällvägen? Fjällvägenprojektet fas 1 är avslutat. Slutrapporten finns tillgänglig och är ett framtidsdokument. För att kvalitetssäkra arbetet och hitta en långsiktig och hållbar organisationsform för samverkansarbetet har vi ansökt om ytterligare ett projektår, t o m våren 2016. Medverkande kommuner och destinationsbolag är fortsatt positiva och lägger in medfinansiering i en fortsättning. Region Jämtland Härjedalen har tyvärr avslagit ansökan, men är fortsatt positiva till arbetet. Vi har också haft ett framgångsrikt samarbete med regionen och resurser har prioriterats i länsplanen till investeringar på väg 84 i Jämtlands län. I dagsläget avvaktar vi besked på vår ansökan från Region Gävleborg och tyvärr får vi gå på sommarvila utan besked. Beslut kommer att tas i augusti, andra delen av månaden. Olyckligt, men så är läget. Vi får verkligen hoppas att beslutet är värt att vänta på. Den som väntar på något gott och allt det där. Vi skissar, oavsett beslut, på olika scenarior för framtiden. Blir det skarpt läge och med eventuellt sämre kvalitet och hållbarhet redan i augusti? Eller får vi möjligheten att göra det här på bästa möjliga sätt utan tidspress? Vilken organisationsform Fjällvägenarbetet än får har vägen hit varit mödan värd. 

Vad mycket kunskap och samarbeten som utvecklats och producerats. Vad mycket erfarenheter och nya idéer som fått fotfäste. Och jag kommer aldrig, aldrig att glömma det vackra samarbetet som heter Fjällvägen. 

”…Jag ska aldrig nånsin glömma att det vackraste som finns är när kvällen lugnt och stilla sveper in till sången av en Hälsingevind” En härjedalsvind är nog så lika. Så stänger jag ned och beger mig mot ledigheten. Må sol, vind och vatten, upplevelser och nöjen, stilla ro och glädje följa er på sommarens vägar. Och det vackraste som finns kan du med säkerhet hitta längs Fjällvägen.

Lev väl!

Sånfjället från Fjällvägen

Sånfjället från Fjällvägen

Kommentarsfält stängd.