Om detta vill vi berätta!

Om detta vill vi berätta!

22 juli, 2013

Godmorgon! Har nu återvänt från hängmattan, stranden, havet, båten, blåsten, solen, kylan och värmen. Måste säga att mina två semesterveckor varit högst varierande, från kust till fjäll. Vad gäller vädret i alla fall. Ja, även vägstandard och tillgänglighet varierar.

 Imorse rullade jag så åter en del av Fjällvägen ner mot Bollnäs. Nåja, återvände från Jämtland igår och sista biten var också Fjällvägen, Rv 84. Enormt mycket trafik med varierande fordon. Husbilarna är svåra att hinna räkna och omkörningar är inte att tänka på med det trafikflödet. Härligt att människor reser, besöker och stannar längs Fjällvägen. Men givetvis önskar vi att förutsättningarna för att resa, uppleva, verka och bo längs detta stråk skulle vara ännu bättre. Ännu bättre vad gäller trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet. Det är det vi arbetar med och måste lyfta fram. Vi har något att berätta. Berätta hur det faktiskt ser ut, vilka behov som finns och vad som behöver åtgärdas. Lyfta fram vilka möjligheter som finns. Vi måste bli bättre på att samarbeta och hitta lösningar för att människor längs Fjällvägen ska kunna fortsätta att bo kvar, flytta hit och stimulera till utveckling och tillväxt.  Vi bygger inga luftslott utan vill verkligen förbättra förutsättningarna för detta. Om detta vill vi berätta. Vi tycker det är en viktig och nödvändig berättelse.

Under rubriken Press kan du ladda ned Fjällvägens Stråkanalys och ta med dig ut i hängmattan. Det är viktig och bra läsning. Och en väldigt god början på hela vår berättelse.  

Ett vägstråk vi måste berätta om!

Ett vägstråk vi måste berätta om!

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.