Han bär en lapp i sin plånbok

Han bär en lapp i sin plånbok

14 mars, 2014

Han bär en lapp i sin plånbok. En lapp med tankar och ord. Ord som är viktiga och betyder något. Den lappen tar han fram ibland. När han behöver stöd, inspiration eller bara vill bli påmind om vad som är viktigt i livet. Då åker lappen, med ord som omsorg, ärlighet, lojalitet, vara sig själv och kommunikation, fram.

Många av de här orden återkommer han också till när han pratar om Ljusdal och Hälsingland. Vänligheten som man möter här är en del av livskvaliteten. Andra delar är lugnet och naturen.

Erik Hamrén är hemma i Ljusdal. Han spelar golf och har lite uppdrag i samband med en ungdomsfotbollsturnering och hälsar på mor och far. För Ljusdal är hemma för Sveriges förbundskapten i herrfotboll.

Golfrundan på Exte Masters i Ljusdal har gått mindre bra den här dagen. Han tycker att golfklubborna behöver få möta sitt öde och ber sin svåger att slänga dem i älven. Lika snabbt som orden kom, lika snabbt kom leendet.

-Ljusdal är glädje, trygghet och positiv energi, konstaterar Erik. Han betonar att han är stolt över att komma från Ljusdal. Det är i Ljusdal han har formats och han trivs med att komma hem. Människor och platser som en gång betydde mycket finns fortfarande kvar i hjärtat. Det är skolorna han gick på och Folkparken. Det är dansen i Korskrogen och givetvis Älvvallen, fotbollsarenan. Idrottsledare, lärare och kompisar har alla bidragit till vem han är.

-Det är trevliga människor och den positiva känsla de för med sig som är en drivkraft och ett bra skäl till att locka människor att flytta hit eller besöka området. Det är kvalitet. Sedan har vi närheten till storstaden, bara tre timmar bort. Det gäller att se möjligheterna och uppmuntra drivet hos människor som vågar.

Eriks egen drivkraft som ledare är att jobba med människor och se dem uppnå saker. Tydlighet och respekt är talande för ett gott ledarskap och för Erik själv. Vi pratar om idrotten och fotbollen specifikt och vad den kan lära oss om utveckling i exempelvis näringslivet. Han menar att det är två sidor av myntet, vad du vill och vad som krävs och att vara målinriktad. Att hitta en samsyn i en grupp människor oavsett om det är fotboll eller näringsliv är det viktiga. Modiga och kloka förebilder behövs också. Han nämner sina egna föräldrar och människor som har modet att leva med sjukdom eller är modiga i sin idrott som exempel.

Om 20 år hoppas han att möjligheterna att stanna kvar för unga människor eller komma tillbaka till sin hembygd lever. Det förtjänar Ljusdal. Ljusdal som är hemma och som han blir glad att komma hem till. Glad blir också den flyktingkille som praktiserar på golfrestaurangen och som får fotograferas tillsammans med Sveriges förbundskapten. Överlycklig är kanske en mer relevant beskrivning. Erik Hamrén tar sig tid och ser minst lika glad ut. Vänligheten som ett signum för Ljusdal. Varför inte? Hans ord om att se det positiva i livet är uppriktiga. Trots dagens golfrunda. Men han har sin lapp i plånboken med orden och tankarna. Den kloka lappen med de positiva orden.

/Ur Rösterna längs Fjällvägen

En Fjällvägenröst hemma i Ljusdal

En Fjällvägenröst hemma i Ljusdal

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.