Berättelsen fortsätter

Berättelsen fortsätter

14 november, 2013

 Han som säger att vacker natur gör människor vackra fortsätter här sin berättelse. Rösten tillhör Anders Blomquist, entreprenör, legendarisk skidåkare och röst i TV-soffan från Vinterstudion.

Drivkrafterna är att hålla framtidstron levande. Han menar att det gäller att förtydliga alla positiva investeringar som görs. För det krävs ett stort säljarbete. Visit Sweden har jobbat med att göra besöksnäringsintäkterna stadigt bättre att förstå. Det behövs långsiktiga investeringar. Trendmässigt kommer vi också att lägga mer tid på resande. Men det måste vara lönsamt för staten och besöksnäringen är en personalintensiv bransch. En bransch som kan lära andra branscher mer om både engagemang och att inkludera människor.

-Besöksnäringen är duktig på att involvera ungdomar och invandrare. Det borde vi ta tillvara på mer inom andra områden, menar Anders, som samtidigt betonar de stora utmaningar besöksnäringen står inför.

Anders engagemang är stort och han anser att Funäsdalen borde öka mycket snabbare. Att utgå från de värden man har och kunna argumentera för sin sak är nödvändigt. Liksom att driva på och referera till lyckade projekt och verksamheter. Samtidigt krävs ett större och bättre koordineringsarbete med exempelvis Trafikverket. För visst är vägstandarden ett stort orosmoln. Satsningar som Fjällvägenprojektet är därför positiva och nödvändiga.

-Längs Fjällvägen finns mycket roligt att göra och utveckla. Anders ger flera konkreta exempel på hur vi kan höja attraktionskraften. -Med utgångspunkt från exempelvis grodan och björnen som finns för barnen i Tönnebro skulle vi kunna skapa en serie med djur tillsammans med konstnärer längs vägen. Vi behöver också som sagt lyfta fram de solskenshistorier som finns. Anders berättar om de små orterna med tomtköer, om unga människor som flyttar in och skapar sitt liv. Små maskroscentra växer upp.

Anders drömmar om framtiden målar en bild av ett område som ökat befolkningsmässigt med 50%.  Området har växt med klokhet och varsam stolthet. En livskavalitet som kommer ur den skattkista de lättillgängliga fjällen för med sig. – Det ser jag fram emot. Anders ler och säger det med både ödmjukhet och övertygelse. Den vackra naturen föder vackra tankar också. Och en hel del energi och entreprenörskap.

Vacker natur gör människor vackra. Det är vackert sagt. Och det är klokt. En annan röst längs Fjällvägen säger

 –Den härjedalska dialekten är det tryggaste jag kan höra. Det är hemma, det är säkert och det betyder vila.

Vem den rösten tillhör och hela den berättelsen kan du få höra här om ett tag. Håll både ögon och öron öppna! Det här är berättelsen om Fjällvägen och rösterna längs den. Det här är deras berättelser.

En resa i ord och bild med Fjällvägen!

En resa i ord och bild med Fjällvägen!

Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att kommentera.